Lage jodiumniveaus – de oorzaak van uw gewichtstoename, hersenmist en lage energie?

Ik heb onlangs ontdekt dat ik een laag jodiumgehalte heb.

Ik had last van wallen, hersenmist, weinig energie, slechte schildklierfunctie, onderbroken slaap en vochtretentie. Ik praat er meer over in mijn tweede boek en online programma en hoe dit mijn algehele schildklierfunctie beïnvloedde.

Jodium is zo'n essentiële voedingsstof. Het is belangrijk voor de gezondheid van de borsten, de schildklierfunctie, het hormonale evenwicht, de energie, de slaap en de immuunfunctie.

Het lijkt erop dat de bodems in Australië weinig jodium (en andere mineralen) bevatten – daarom kan het zijn dat ons voedsel deze essentiële voedingsstof mist. Verder zijn de brassica-familie van groenten (broccoli, bloemkool, boerenkool) in grote hoeveelheden in verband gebracht met uitgeloogd jodium, omdat ze 'goitrageen' zijn en schildklierproblemen kunnen veroorzaken. Ten slotte heb ik uit klinische ervaring en feedback uit mijn gemeenschap gemerkt dat velen van ons de darmgezondheid in gevaar hebben gebracht, wat betekent dat we de mineralen mogelijk niet op de juiste manier kunnen opnemen.

Als u het gevoel heeft dat u aankomt of niet afvalt ondanks dat u de juiste dingen heeft gedaan, in een hersenmist leeft of weinig energie heeft, kan het de moeite waard zijn om ter plekke een jodiumtest te laten doen (via de urine) om uw niveaus te controleren. zich presenteert met eventuele negatieve symptomen.

Sinds ik ontdekte dat ik een laag jodium heb, ben ik onder begeleiding van mijn arts jodium gaan aanvullen en merkte ik een enorme verbetering in mijn energie-, slaap- en schildklierfunctie.

Ik denk dat het ook helpt om koolzaadgroenten te beperken tot 3-4x/week en ze alleen te eten als ze heel goed gekookt zijn. Ik kies er nu voor om ze tijdens de lunch te vermijden en er in plaats daarvan van te genieten tijdens het avondeten.

Ik geef er de voorkeur aan om jodium aan te vullen in de vorm van kelp – maar dit moet onder begeleiding van een arts gebeuren. Omdat zelfdiagnose of suppletie problematisch kan zijn en kan leiden tot te veel jodium, wat ook uw schildklier kan beschadigen. Het moet precies de juiste balans zijn – en afhankelijk van hoe laag uw niveaus zijn. De JSHealth Hair + Energy-formule heeft een therapeutische dosis jodium, maar ligt nog steeds onder de max, dus probeer het eens!

Als voedingsdeskundige zie ik graag een jodiumgehalte boven de 100 Iu/ml. Uw arts of voedingsdeskundige kan dit eenvoudig testen.

Laat me weten hoe het met je gaat,

x J