De energieke ochtendroutine van Jess

De ochtenden zijn een ongelooflijk belangrijk onderdeel van mijn dag. Het zet de toon voor alles wat volgt – van mijn energie tot mijn mindset en focus.

Het begint allemaal met goede, consistente gewoonten die een rustige structuur creëren. Hoewel elke ochtend er een beetje anders uit kan zien, afhankelijk van waar ik ben of welke verplichtingen ik heb, geef ik bovenal altijd prioriteit aan zelfzorg, ook al is het maar voor 10 minuten om ruimte te maken voor vreugde en mindfulness.

Lees verder voor mijn ochtend-niet-onderhandelbare zaken die me echt hebben gegrond en voorbereid op een positieve, productieve dag die voor me ligt...

Geen technologie

Ik zorg er altijd voor dat alle technologie de avond ervoor om 20.30 uur is uitgeschakeld! Elke ochtend word ik rond 7.30 uur wakker, omdat ik elke nacht mijn 8 uur slaap nodig heb. Ik zet mijn technologieverbod voort tot in de ochtend – dus geen controle van sociale media, sms-berichten of e-mails – totdat ik minstens 30-40 minuten wakker ben geweest. Deze digitale detox is de eerste stap om uitgerust wakker te worden en klaar te zijn om met een heldere geest aan de dag te beginnen.

Hydrateer + geniet van een uitgebalanceerd ontbijt

Ik zorg ervoor dat ik wakker word met warm water met citroen om mijn lichaam te hydrateren. Daarna volg ik het met een voedzaam en verzadigend ontbijt dat eiwitten, vezels en goede vetten bevat om mijn energieniveau op natuurlijke wijze te ondersteunen. Ik voorzie mijn lichaam van brandstof met mijn favoriete Raspberry Protein Smoothie, of – mijn huidige obsessie, en een echte klassieker – ei en gebroken avocado op volkoren toast. Vervolgens drink ik aandachtig en geniet ik van mijn piccolokoffie. Ik volg de koffieregel van JSHealth, namelijk dat ik de hele dag extra bewust moet zijn van mijn cafeïne-inname. Ik geniet van maximaal 1 of 2 vóór 12.00 uur! Voor een extra huidvriendelijke boost van energie, maak ik ook onze Vitality X + Collagen klaar om mee te nemen onderweg.

Diepe buikademhaling + dankbaarheid

Zodra ik wakker word, neem ik een paar minuten diep buikademhaling. Dit helpt me om me gecentreerd en verbonden te voelen, waardoor mijn zenuwstelsel wordt gekalmeerd. Ik houd ervan om positieve affirmaties te herhalen en mijn aandacht te richten op datgene waar ik dankbaar voor ben. Door te zeggen: 'Ik hou van mezelf zoals ik ben' en 'Ik ben dankbaar voor de overvloed in mijn leven', kom ik in een goede stemming en verbind ik me met een diep gevoel van dankbaarheid dat ik de hele dag met me meedraag. Ik besteed ook 10 minuten van mijn ochtend aan het beoefenen van mindfulness met een begeleide meditatiesessie van de JSHealth-app !

Geef prioriteit aan beweging

Ik begin mijn dag graag met een training van 30 minuten vanuit de JSHealth-app . Het is zo belangrijk om je lichaam in beweging te krijgen en ik hou van de stroom endorfine die lichaamsbeweging mij geeft. Ik luister graag naar mijn lichaam en beweeg graag naar mijn humeur. Als ik iets meer aarding nodig heb, ga ik wandelen of doe ik yoga. Als ik het wil uitzweten, doe ik wat krachttraining of HIIT (intervaltraining met hoge intensiteit).

Verwen uzelf met een huidverzorgingsroutine

Het verzorgen van onze huid, het grootste orgaan van het lichaam, is een echte daad van eigenliefde. Ik ben er een groot voorstander van dat een effectieve huidverzorgingsroutine niet ingewikkeld hoeft te zijn. Persoonlijk volg ik het 4-stappen huidverzorgingssysteem van JSHealth Vitamins , dat reiniging, een verhelderend serum, een anti-verouderende olie en een beschermende vochtinbrengende crème omvat. Ik gebruik een gua sha beauty tool voor maximale absorptie en lymfedrainage, en het voelt als een heerlijke massage. Mijn huid heeft eerlijk gezegd nog nooit zo goed gevoeld!

Dit zal er voor iedereen anders uitzien, en dat is oké! Het gaat erom te bepalen wat jou gecentreerd, geaard en gemotiveerd zal maken. Ik hoop dat deze tips je inspireren om je eigen stimulerende AM-ritueel te creëren!

Liefde,

Jes x