De slaperige routine van Jess in 5 stappen

We horen vaak hoe belangrijk het is om 8 uur slaap per nacht te krijgen, maar het is niet altijd zo eenvoudig als weten wat je zou moeten doen. Er zijn zoveel factoren die van invloed kunnen zijn op de duur en kwaliteit van uw gesloten oog, en ook op hoe gemakkelijk u überhaupt kunt wegdrijven.

Ik heb in verschillende periodes van mijn leven met slapeloosheid geworsteld. Wat ik heb ontdekt is dat het hebben van een nachtelijk ritueel essentieel is. Hier is mijn beproefde 'Sleepy Routine' in 5 stappen die ik persoonlijk gebruik om elke nacht in een diepe slaap te vallen.

1. Schakel 1-2 uur voor het slapengaan uit van sociale media en technologie

Dit kan in het begin moeilijk zijn, maar het is zo belangrijk als het om slapen gaat. Onze telefoons en laptops zenden blauw licht uit, wat ons slaappatroon kan verstoren. Elke avond tussen 20.30 en 21.00 uur de verbinding met sociale media en mijn e-mails verbreken, is ook ongelooflijk aardend en stelt me ​​in staat aanwezig te zijn bij mezelf en mijn dierbaren.

2. Epsom-zoutbad

Ik hou ervan om in bad te gaan met een paar druppels etherische olie van lavendel en Epsom-zout. Dit helpt het lichaam echt om te rusten en te decomprimeren, wat aangeeft dat het tijd is om naar bed te gaan. Het is zo'n mooie daad van zelfzorg die ik ten zeerste aanbeveel.

3. Pop 13-14 uur + nacht

Deze hebben mij echt gesteund! Ik neem 1-2 van de JSHealth Vitamins PM+ Nighttime-formule , die mijn favoriete mix van kruiden en voedingsstoffen bevat, waaronder lavendel en passiebloem, om een ​​diepere slaap te ondersteunen en tegelijkertijd de zenuwen en de geest te verzachten en te kalmeren. Magnesium draagt ​​bij aan de normale spierfunctie en ondersteunt algehele bewegingsapparaat en het zenuwstelsel voor algemeen welzijn.

4. Geniet van een kruidenthee

Vervolgens drink ik een kopje kamille-appelthee. 's Avonds genieten van een kopje thee ondersteunt de slaap op 2 gratis manieren. Ten eerste bevatten veel kruidentheeën verbindingen die ons zenuwstelsel helpen kalmeren. Ten tweede kan het eenvoudige ritueel van het nemen van de tijd om te stoppen en thee te zetten op zichzelf een kalmerend proces zijn.

5. Doe 10 minuten benen tegen de muur

Ja, dit is precies zoals het klinkt! Voordat ik naar bed ga, neem ik tien minuten de tijd om te gaan liggen, schuifelend zo dicht bij een muur als comfortabel is en schuif dan mijn benen omhoog, zodat het gewicht ervan op de muur zelf kan rusten. Ik lag daar en concentreerde me op het inademen door mijn neusgaten en uit door mijn mond. Dit is een ongelooflijk kalmerende houding en kalmeert het zenuwstelsel, waardoor ik voorbereid ben op een diepe slaap.