Vraag+A: We hebben met 3 toonaangevende haarexperts gepraat

Er is iets aan een goede haardag dat je het gevoel geeft dat je alles kunt overwinnen. Of het nu gaat om een ​​nieuw sollicitatiegesprek, een belangrijke vergadering, of gewoon om je op je gemak en zelfverzekerd te willen voelen, bloeiend, gezond haar geeft echt kracht.

We spraken met drie toonaangevende haarexperts voor hun inzichten over hoe we onze lokken er op hun best uit kunnen laten zien en voelen. Ga met ons mee terwijl ze hun haarreizen, insidertips en -trucs voor gezond haar delen, en waarom JSHealth Vitamins hun go-to is als het gaat om de verzorging van je haar... van binnen en van buiten!

Maak kennis met de deskundigen

Verwelkom onze haargoeroes – Missy Veyret, haarvoorlichter en oprichter van Missy Bridal, Simone Cameron van The Mane Studio en Giuliana Vitale van Studio G Hair Design.

Wat heeft jou geïnspireerd om kapper te worden?

Missy: Ik begon op 12-jarige leeftijd met kappers! Ik deed elke dag vrijwilligerswerk na schooltijd, op mijn vrije dagen en tijdens de schoolvakanties, totdat ik de school kon verlaten en aan mijn stage kon beginnen. Ik denk dat het echte ding dat mij naar binnen trok en mijn liefdesrelatie met het kappersvak begon, puur het milieu was. Ik vond het geweldig om op de lange termijn impact te maken op mensen, maar ook op de korte termijn die je met je klanten maakte. Ik gedij op de loyaliteit van klanten en consistente nieuwe creatieve uitdagingen voor elk individu. Het was de perfecte balans tussen verbinding, creativiteit en resultaten zien door iets met je handen te doen.

Simone: Op jonge leeftijd ging ik met mijn moeder naar de plaatselijke kapsalon van onze neef en ik zou het geweldig vinden om haar te zien werken, te helpen met opruimen en er gewoon bij betrokken te zijn. Ik had het geluk om via school werkervaring op te doen bij een andere plaatselijke kapsalon en ik genoot van elke minuut. Ik wist toen… dit is de carrière die ik wilde.

Giuliana: Ik werd kapper toen ik verliefd werd op de natuurlijke kleur van gemberhaar en de liefde voor permanenten en volumekrullen.

Hoe lang bent u al actief in de branche?

Missy: Ik ga mijn 16e jaar in als kapper. In die tijd heb ik mij verdiept in redacties, bruiloften, onderwijs, mode, het bezitten van een salon, samen met make-up en fotografie. Als je je ooit verveelt in deze branche, doe je iets verkeerd, haha.

Simone: Ik ben nu 14 jaar kapper.

Giuliana: Ik ben al 38 jaar kapper!

Waarom wilde u uw bedrijf openen?

Missy: De drang om freelance te worden en een eigen salon te beginnen, kwam voort uit mijn verlangen om de vrijheid te hebben om alles te ontdekken wat de branche te bieden heeft. Ik vind het leuk om meerdere en verschillende taken per week uit te voeren. Het houdt mij super gepassioneerd en op het puntje van mijn stoel.

Ik hou ook van de uitdagingen die gepaard gaan met het aangaan van nieuwe ondernemingen en van de mate waarin je je eigen persoonlijke flair echt kunt aanscherpen als je er alleen op uitgaat. Geen glazen plafond als je hoog reikt!

Simone: Tijdens mijn stage zei ik altijd: “Ooit zal ik mijn eigen salon hebben”. Het was het hoogtepunt van mijn carrière en ik was vastbesloten om het waar te maken.

Giuliana: Ik wilde altijd al mijn eigen salon openen en had het geluk dat ik in augustus 5 jaar mijn eigen salon kon openen. Mijn droom was om een ​​non-tox salon te openen met een alternatieve twist. Mijn salon is biologisch en veganistisch, met Mind, Body, Spirit als mijn inspiratiebron.

Wat zijn jouw top 3 haargezondheidstips/gezonde haargewoonten?

Missy: Tip 1 : Investeer in je haarproducten en haarroutines! U zult consistente resultaten zien. Dit omvat regelmatige bezoeken aan uw haarafspraken en het investeren in hoogwaardige haarverzorging (hier hoort ook een geweldige haarborstel bij!). Volg het persoonlijke advies van jouw haarexpert en wees thuis consistent! Er is niet te veel voor nodig – soms is minder eigenlijk meer. Als u uw routines correct uitvoert, krijgt u resultaat! Enkele van mijn favorieten zijn hoofdhuidbehandelingen, vochtmaskers en zacht borstelen van het haar.

Tip 2: Interne gezondheid en schoonheid worden echt weerspiegeld aan de buitenkant! Je haarverzorging begint van binnenuit en een voedzaam dieet speelt een belangrijke rol bij het behouden van gezond haar. Zorg voor een uitgebalanceerde mix van eiwitrijk voedsel, zoals mager vlees, vis, eieren en peulvruchten, aangezien eiwitten de bouwstenen van haar zijn. Voeg daarnaast voldoende fruit en groenten toe, die essentiële vitamines en mineralen bevatten die de haargroei en de gezondheid van de hoofdhuid ondersteunen. Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan Omega-3-vetzuren, zoals avocado's, noten en zaden, kunnen ook glanzend haar bevorderen door de hoofdhuid en haarzakjes te voeden.

Tip 3: Als ik in de salon ben en met klanten werk, zie ik uit de eerste hand hoeveel stress uw haarcyclus kan beïnvloeden. Dit is de reden waarom ik echt geloof dat het beheersen van stressniveaus en je levensstijl gezond haar effectief kan bevorderen of afremmen. Hoge stressniveaus kunnen de natuurlijke haargroeicyclus verstoren, wat leidt tot overmatig verlies en dunner wordend haar. Het beoefenen van ontspanningstechnieken zoals meditatie, diepe ademhalingsoefeningen of yoga kan stress helpen verminderen!

Simone: Tip 1 : Maak van hittebeschermers je beste vriend, vooral als je vaak hitte op je haar gebruikt. Tip 2: Concentreer je shampoo (dubbele shampoo is het beste) op je wortels en concentreer de conditioner meer op je midden- tot puntpunten. Tip 3: Behoud de gezondheid van uw haar van binnenuit. Wat we in ons lichaam stoppen, heeft een groot effect op ons haar.

Giuliana: Tip 1: Mijn filosofie is, Moisture-Control-Finish, bij het kopen van producten voor thuis. Tip 2: Houd rekening met de integriteit van het haar, druk nooit meer op het haar dan nodig is en wees realistisch over wat kan worden bereikt. Tip 3: Gezond haar begint van binnenuit.

Wat is de grootste haarmythe die je hebt gehoord?

Missy: Een van de grootste haarmythes die ik heb gehoord is dat het regelmatig knippen van je haar ervoor zorgt dat het sneller groeit. In werkelijkheid heeft het knippen van je haar geen invloed op de groeisnelheid bij de wortels. De haargroei vindt plaats vanuit de haarzakjes in de hoofdhuid, en regelmatig trimmen verwijdert alleen de gespleten haarpunten, waardoor het haar er gezonder uitziet en verdere schade wordt voorkomen. Trimmen kan helpen om de lengte en het uiterlijk van uw haar te behouden, maar het versnelt de groei ervan niet. De haargroeisnelheid wordt grotendeels bepaald door genetica, leeftijd, algehele gezondheid en hormonale factoren.

Simone: Je haar zal groeien als je het niet knipt.

Giuliana: Een mythe die altijd naar voren komt is: "Mijn haar groeit heel snel!". In feite verliest iedereen 100 haren per dag en een haarzakje duwt het altijd naar buiten. Het haar groeit met een snelheid van 1 cm per maand en een volledige haarcyclus duurt 2,5 maanden.

Waarom geloof je in het samen gebruiken van JSHealth Vitamins Hair + Energy en 2-Step Vitamin Haircare ?

Missy: Het is echt het ultieme team! Wat ik het leukste vind, is het vertrouwen dat het mijn klanten geeft – het helpt hen verliefd te worden op hun haar en hun haarverzorgingsroutine.

Simone: Met al de verschillende fasen in ons leven en hun effecten op ons haar, moeten we ervoor zorgen dat we er goed voor zorgen. Het gaat niet alleen om geweldige haarverzorging, maar ook om wat er in ons lichaam gebeurt... en daarom ben ik dol op JSHealth Hair + Energy.

Giuliana: Ik gebruik Hair + Energy samen met de 2-Step Vitamin Shampoo en Conditioner. Ik gebruik dit de afgelopen 10 maanden en heb verbetering gezien in de gezondheid en groei van mijn haar.

Het geheim van stralend, gezond haar is niet ongrijpbaar. Het ligt in het voeden van binnenuit en het benaderen van je zelfzorgroutine met geduld en vriendelijkheid. Klaar om jouw pad naar gezonder haar te beginnen? Blader door ons 2-Stappen Vitamine Haarverzorgingssysteem .